Handlevogn

Antall varer:0stk
Sum: kr 0,00
Til kassen
Mine sider

Tips, råd og informasjon

Om valg av sal

Når du skal velge sal til hesten din, må du først og fremst finne ut hva slags ridning du skal holde på meg. Blir det rene koseturer et par ganger i uka, eller kanskje lange rideturer av flere timers varighet flere ganger i uka, eller kanskje du skal trene hesten din med tanke på konkurranser?

Dernest må du ha et budsjett. Forsøk å finne ut hvor mye du er villig til å legge i en sal. Som regel vil svaret være "minst mulig", men så vet vi jo også at det ofte er slik at jo dyrere salen er, dess bedre kvalitet har salen. Med kvalitet mener vi komfort for hest, komfort for rytter, kvalitet på lær, arbeid og andre materialer samt salens holdbarhet.

Når disse aspektene av valg av sal er klare, så kan vi hjelpe deg til å finne en sal som passer din hest, deg som rytter og ditt budsjett. I tillegg til enkle mål som du selv kan ta, er det også en stor fordel om du kan få prøvd salen på hesten din. Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg med ditt salvalg.

Vi sender deg gjerne en sal etter din bestilling slik at du kan betale forsalen og prøve den på hesten din. Skulle den ikke passe, returnerer du den til oss, og pengene for salen settes tilbake på din konto forutsatt at den er rengjort og salgbar. Dermed har du en genial mulighet til å prøve salen før du kjøper - selv om du ikke bor rett rundt hjørnet til Hest i Fokus!

Om eksemdekken

Mange opplever at eksemdekkenet går i stykker "hundre ganger" i løpet av en sommer. Man må til stadighet frem med enten symaskinen eller lommeboken. Undertegnede opplevde også dette i mange år, inntil jeg fant koden!

Enkelt og greit: Legg på dekkenet tidlig nok! Legger du det på for sent, har hesten allerede fått en mengde stikk og begynt å klø. Dermed vil den fortsette å klø seg selv om dekkenet kommer på, og dekkenet blir dermed lettere ødelagt. Selv legger jeg det på en gang i april - ofte tidlig i april. Og! Tar det ikke av før i oktober. I sommer har jeg kun en gang opplevd at et dekken gikk i stykker.

Det er lett å tenke at "Når det regner, må jeg ta av dekkenet". Dersom eksemdekkenet ditt har gode pusteegenskaper, er dette sjeldent nødvendig. Husk at akkurat idet det stopper og regne, vrimler det av knott! Jeg tar sjelden av dekken til hestene som går med dette gjennom sommeren; kun når det skal vaskes - og det gjøres helst midt på dagen eller når regnet høljer ned. Jo sjeldnere du kan ta av dekkenet - dess mindre sjanse for at hesten din blir angrepet av knott.

Apropos vask av eksemdekkenet: Det er viktig å holde dekkenet rent. Husk at hestene ikke er spesielt kristiske til hvor de legger seg/ruller seg, og dekkenet blir etterhvert illeluktende av svette, hestemøkk og annen skitt. Dette tiltrekker insektene seg av, så pass på å vaske dekkenet sånn dann og vann.

Til slutt et lite, men utrolig viktig tips vedr. eksemdekken: Det MÅ ha gode pusteegenskaper! Dersom det skulle regne litt en dag, og dekkenet ikke puster, kan man jo tenke seg hvordan hesten faktisk ikke klarer å tørke opp. Også gjentar det seg kanskje en dag eller syv til, og hesten er konstant våt i pelsen - selv om været egentlig er blitt tørkevær. Eller kanskje hesten har løpt og lekt litt og blitt svett, men tørker ikke.

Min hest utviklet soppinfeksjon i huden en sommer på grunn av dette. Jeg fant et dekken jeg hadde kjøpt billig i Sverige for en del år tilbake, og la på dette. 14 dager senere var hesten full av sår og klødde seg til blods. Behandlingen av dette var både tidkrevende, smertefull og dyr.

Ta eksemdekkenet ditt opp og hold det tett inntil munnen. Forsøk så å puste igjennom det. Dersom dette går greit, puster dekkenet. Våre Jacson-dekken og Hansbo-dekken har utmerkede pusteegenskaper - i tilfelle du skulle være i tvil :-)

Om valg av vektboots til islandshest

Det finnes en mengde forskjellige boots til islandshest på markedet, og hvilke boots du skal velge til din hest avhenger av en rekke forhold.

Først og fremst er spørsmålet hvorfor du skal ha boots. Er det for ren beskyttelse av hestens bein, eller er det for å forbedre hestens gangarter. Dersom man ønsker mer vekt på beina for å forbedre gangarten, er spørsmålet videre hvilken gangart du vil forbedre, og hvordan du vil forbedre den.

Dernest må en spørre seg hvor i utdannelsen hesten er. Er den sterk og tåler mye vekt på beina, er den en rutinert konkurransehest, eller er den i en opptreningsfase uten spesielt mye konkurransetrening?

Det er altså flere sider en bør ha tatt stilling til før en velger boots til hesten sin. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg i valget ditt.

Dekken - noen fakta

* Antall gram fylling forteller noe om hvor tykt dekkenet er; jo mer fylling - dess varmere dekken. 300 gram fylling er normalt vinterdekken, men det finnes alt fra 100 - 500 gram i dekken generelt.
* Denier er styrken i ytterstoffet. Jo høyere denier - dess bedre riftsikkerhet i dekkenet.
* Rip Stop forteller at dekkenet er vevd i ruter, slik at dersom en rift oppstår, vil den stoppe innenfor ruteavgrensningen, og skaden begrenses derved.
* Når man snakker om kvalitet på et dekken, snakker man om denier, fylling, vanntetthet og pusteegenskaper.

Nyheter

2017-09-10

VANNTETT Varmedress!!

2017-09-09

LR Aloe Vera

2016-11-02

KLISTREMERKER ETC

Nyhetsbrev

Jeg vil abonnere på nyhetsbrevet.
 

Hest i Fokus AS, Asperudveien 38, 1409 Skotbu - Org.nr. 994 456 067
Tlf: +47 45 80 29 10 - Fax: +47 64 85 79 80 - e-post: post@hestifokus.no